Update: Is de bestorming van het Capitool in scène gezet?

20 januari 2021 0 Door Franka

Op ​t​witter is een filmpje op​ge​doken; de ‘Trum​p-​​aanhanger met de bizonhoorns’ komt heel relaxed de congreszaal binnenlopen. Hij praat even met een man die voor het spreekgedeelte van vicepresident ​​Mike Pence ligt. De man op de grond is gewond, maar maakt eveneens een relaxte indruk. De agent die de Trump​-​aanhanger begeleidt, legt uit dat het gedeelte van de voorzitter van de kamer wel de meest heilige plek is in het gebouw. ‘Of ze dat wel willen respecteren’, lijkt hij uit te drukken; ‘Voorzichtig jongens, niks stuk maken, hoor’.

Kijk het filmpje​ in het twitter bericht en let goed op de entourage:

Het filmpje lijkt een slechte parodie, met slechte acteurs. Waarom zien we dezelfde foto met dezelfde mannen dan terug in een artikel in het AD? ​Alleen dan ​vanuit een andere hoek genomen. De authenticiteit van het videofragment lijkt daarmee bevestigd.

In de foto’s van het Algemeen Dagblad van 7 januari 2021​​ kunt u duidelijk zien dat deze ‘rioters’ wel heel erg van poseren houden.

En zo ​is ​​deze reeks foto’s ook te vinden bij de NOS​​, ​die stuk voor stuk geënsceneerd lijken. Het gaat daarbij om de foto’s binnen in het Capitool. Steeds zien we dezelfde mensen in beeld.

Hieronder ziet u een compilatie van de foto’s uit de pers.

https://youtu.be/rP_6-8f7HOY