Het Digitale Betalingssyteem van China in Europa?

22 november 2021 0 Door Franka

Deze pagina wordt later nog aangevuld. Intussen is het raadzaam dat we ons verdiepen in dit digitale geldsysteem. Al 10 jaar geleden kwam deze term ‘Central Bank Digital Currency’ voor in beleidsstukken van de EU. Zo vertelt Arno Wellens in de video’s die hieronder staan.

En de vraag die beantwoord moet worden is of de QR-code die we nu met zoveel agressieve druk wordt aangepraat, ‘slechts’ bedoeld is voor het onder controle houden van Corona. Gaat deze pas gebruikt worden om gekoppeld te worden aan onze bankgegevens? Kijk het andere bericht hierover.

Central Bank Digital Currency – Wat houdt dat in?

Central Bank Digital Currency is het digitale betaalmiddel van China. De Bitcoin van China, zogezegd. Zij willen het daarmee vergemakkelijken om handel te drijven met Europa. Maar is dat de werkelijke reden? Of wijst het op doelstellingen het Westen te gaan controleren? En domineren?

CBDC- het grote gevaar?

In onderstaande video van ‘China in Focus’ wordt uitgelegd hoe gevaarlijk het is als het digitale geldsysteem uit China ook in het Westen gebruikt gaat worden. China krijgt hiermee nog meer macht en invloed.

Arno Wellens en zijn journalistieke onderzoek: