Adviseur Zelensky in 2019; Van oorlog met Rusland naar NAVO-lidmaatschap

17 maart 2022 0 Door Franka

Alexey Arestovich (Oleksiy/Alexï) is een Oekraïnse presidentieel adviseur, acteur, blogger, vlogger, en schrijver van politieke en militaire columns. Hieronder een interview uit maart 2019. Daarin vertelt hij dat een oorlog met Rusland tot toetreding van de NAVO zal betekenen.

Hij beschijft hoe de oorlog eruit zal gaan zien.

Dagelijkse vlogs

Net als president Zelensky houdt ook Arestovich dagelijkse vlogs over de situatie in de Oekraïne.

Vertaalde reacties

Ik heb de beschrijving en een aantal reacties onder de originele video door Google laten vertalen:

❗ WIJ VERTELLEN DE WAARHEID, EN ALLES MOET ZSU! ABONNEER OM MEER TE WETEN! Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne aan. Nieuws van #ApostrofTV:
Militair expert ALEKSEY ARESTOVYCH vertelde Apostrophe in een interview dat in een dergelijke situatie de kansen van Oekraïne om NAVO-lid te worden aanzienlijk toenemen, ondanks het militaire conflict in het land.
Het was interessant om te luisteren, op veel punten raak. Met uitzondering van de no-flyzone en de introductie van een NAVO-contingent op het grondgebied van Oekraïne.
En de Oekraïners schamen zich niet voor zijn zin dat ze niets om de sociale sfeer geven, de dollar is minstens 250, het belangrijkste is de oorlog en lid worden van de NAVO? Ik vraag me alleen af, Janoekovitsj is natuurlijk slecht, pro-Kremlin en een dictator in een gouden paleis, maar was het echt beter onder Zelensky (vóór de oorlog) dan onder Janoekovitsj?
De keuze is ruimer dan Arestovich aangaf. Finland is al meer dan 70 jaar neutraal en de mensen zijn gelukkig en welvarend. En er worden trouwens geen enorme bedragen aan deze status uitgegeven! , Ik weet niet met welk doel deze politicus Zwitserland bang maakte met de ongelooflijke kosten van neutraal en gewoon aandrong op oorlog!
Als Oekraïne zich echt onafhankelijk zou ontwikkelen en de interne corruptie en de oligarchen zou kunnen verslaan, dan zou het zonder Europa een rijk onafhankelijk land zijn! ze kreeg een chique erfenis van de USSR! Fundamenteel prestigieus hoger onderwijs, industrie en landbouw - je had alles! En een simpele regel: wees bevriend met je buren! Buig niet onder Rusland of Europa, maar wees vrienden en werk samen! Dit alles was op het niveau van gewone mensen! Maar het werd doelbewust vernietigd door de autoriteiten, een generatie mensen die Rusland intolerant was, groeide op in kleuterscholen en scholen. Wij zijn tenminste buren! Zelfs als we de broederschap en de Slaven en de gemeenschappelijke geschiedenis vergeten
Rusland had aanvankelijk de absorptie van Oekraïne niet nodig. Als Oekraïne rechtstreeks deel zou gaan uitmaken van Rusland, beschouw dan de Russische gebieden die onder schot staan ​​van NAVO-bases uit Roemenië, Hongarije en andere buren van de NAVO-leden, en dit probleem zou op de een of andere manier moeten worden opgelost. En dit is geen zwak probleem. Rusland heeft altijd een neutraal Oekraïne nodig gehad. Als buffer tussen de NAVO en Rusland. En dit is de enige status die de veiligheid van Oekraïne zelf zou waarborgen.
Ja, er is hier geen magie. Dit betekent dat er lange tijd onderhandeld werd tussen Rusland, Oekraïne, EU-NAVO, eisen werden gesteld, ultimatums gesteld en zo. En Arestovich heeft zojuist een insider geuit.
Arestovich, waarom heb ik dit interview 2 jaar geleden niet gezien? Hoewel, met een hoge mate van waarschijnlijkheid, maar weinig mensen in deze voorspellingen zouden geloven.
Het was heel verrassend om de video in maart 2022 te bekijken en te zien wanneer deze is opgenomen. Na het kijken blijf je even in een verdoving zitten. Het is gemakkelijker te geloven dat ze de publicatiedatum op YouTube hebben misleid dan het feit dat hij toen alles al had geregeld
Ja... Vandaag zijn er vijandelijkheden tussen Rusland en Oekraïne. Soms kijk ik naar Arestovich en vraag ik me af - hoe kun je zulke onzin praten ?! Maar in dit interview zie ik dat Arestovich een heel slim persoon is. In dit opzicht mijn respect voor hem. Ik moet toegeven dat wij, het gewone volk, nooit zullen weten wat er zich achter de schermen van de grote politiek afspeelt. En we zullen eten wat ze ons voeren.
Het lijkt erop dat Arestovich de hele strategie voor de Russische generaals heeft geschreven. Ze schreven domweg op en gingen naar Poetin om te vertellen dat er een plan is!
Dit beangstigt me meer dan dat het me verbaast. Hoe gewone mensen leven en zich helemaal niet in politiek verdiepen, en op dit moment gebeuren er zulke mondiale dingen.