QR-code met kandidaatvaccin, ondanks onvoldoende antistoffen?

6 oktober 2021 0 Door Franka

Vaccin van Akston Biosciences

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt onderzoek gedaan naar het nieuwe, kandidaat vaccin van Akston Biosciences, afgekort AKS-452.
Volgens de website is met momenteel Fase I van de studie aan het afronden. De resultaten zijn veelbelovend, wordt gemeld. wordt vermeld dat men deelnemers zoekt voor deel II van de onderzoeksfase.

Vanaf 8 juli 2021 zoekt de Universiteit 116 personen die willen meewerken aan Fase II van het onderzoek.
Men ontvangt € 500,– vergoeding voor het meedoen aan dit onderzoek.
Meer informatie vindt u op deze pagina van het UMCG.


Fase I afgerond in juli 2021

Op deze pagina van het UMCG wordt uitgelegd dat het om een ander type vaccin gaat. Het is géén mRNA-vaccin, maar het is óók géén genetisch vaccin. Dit laatste houdt in dat het vaccin geen genetisch materiaal bevat van het virus zelf, zoals de ‘old-school- vaccins’. Het gaat hier om een vaccin waarin het spike-eiwit van het virus gefuseerd is met een eiwitfragment van het menselijk lichaam.


QR-code na meewerken onderzoek:

Fase II van het onderzoek is in juli 2021 gestart. Vanaf 1 oktober zouden de deelnemers aan het onderzoek een QR-code kunnen krijgen. Het onderzoeksteam kan de code niet aan alle deelnemers van het onderzoek toekennen, vinden de onderzoekers, omdat een deel van de groep antistoffen heeft en de andere niet. Mogelijk heeft een deel van de groep, de controlegroep, een placebo gekregen? Het RIVM wil echter wel dat iedereen, die deelneemt aan het onderzoek over een vaccinatiepaspoort kan beschikken, ongeacht of deze mensen antistoffen heeft. Dit staat in een mail van de onderzoekers van het UMCG aan de deelnemers van het onderzoek.
Onderstaande mail is maandag 4 oktober verstuurd.


Over Akston Biosciences:

Akston Biosciences is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van nieuwe fusie-eiwitten om zo nieuwe biologische therapieën e ontwikkelen, aldus de website van het UMCG.


Specialisatie Akston Biosciences:

Hierboven lezen we dat Akston Biosciences gesprecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van deze nieuwe biologische therapieën voor de preventie van Diabetes type 1.
Op de website van Akston Biosciences (6 oktober 2021) zien we de tijdlijn voor kandidaat vaccin AKS-452, tegen Covid-19. Deze zit op de overgang van Fase II naar Fase III. Fase III moet zijn afgerond, daarna kan het middel op de markt worden gebracht.