Dr. Mikolaj Raszek, arts en wetenschapper in moleculaire microbiologie over Covid 19 en Vaccins

14 november 2021 0 Door Franka

Het YouTubekanaal van arts en micro-bioloog Mikolaj Raszek bevat een schat aan informatie. Hij brengt studies onder de aandacht en vertelt over deze studies op een vragende wijze. Dat is buitengewoon boeiend en belangrijk. Als wetenschapper zou men zich altijd vragen moeten blijven stellen. Hij zegt dat veel nog onbekend is.
Deze pagina wordt nog bijgewerkt…

Gaat het spike-proteïne circuleren in het lichaam?

Hieronder bespreekt dr. Mikalaj Raszek een studie dat laat zien dat de spikeproteïnes in het hele lichaam voorkomen. Hij vertelt dat ontdekt is dat exosomen, het spike-proteïn kunnen bevatten.
Wat zijn exosomen? Exosomen zorgen ervoor dat verschillende delen met elkaar kunnen communiceren. Nu blijkt dat exosomen met spike-proteïnen tot vier maanden na vaccinatie nog kunnen circuleren.
Hij begint daarna met redenen waarom dit mogelijk goed zou kunnen zijn.

Daarna vertelt hij waarom dit misschien ook slecht zou kunnen zijn. Het zou kunnen zorgen voor ontstekingen in het lichaam. Mogelijk kan daarmee ook de hartspier en ontsteking van het hartzakje kunnen verklaren.
Hij vertelt ook over cytokines, die gewoonlijk het virus aanvechten, maar in dit geval de andere kant op reageren.

Dr. Raszek vertelt dat we nog altijd veel niet weten. Hij vertelt dat hij momenteel nog diverse studies bestudeert. Het lijkt erop dat het vaccin er niet zo goed uitkomt. Dr. Raszek benadrukt nog dat hij niet tegen vaccins is, integendeel, hij is voor vaccins en ziet ook het potentieel van mRNA-vaccins. Hij zegt ook dat het juist belangrijk is om dit vaccin goed te onderzoeken. Er is zelden een medicijn dat in één keer goed werkt en dat studie en onderzoeksgegevens gebruikt moeten worden om de techniek en de medicijnen te verbeteren.

Spike Proteïne in kern van de DNA?

Delta variant in vaccinated vs unvaccinated people:

Dr. Raszek bespreekt hieronder verschillende data; een onderzoek van de lancet en een onderzoek van de Amerikaanse CDC. Hij vertelt hier dat het opvallend is dat de Deltavariant echt overal in de wereld heel prominent is. Veel sterker dan alle andere varianten, die men ziet.
Het onderzoek van de CDC is een klein onderzoek onder circa 1000 personen. Dr. Raszek spreekt ook over natuurlijke immuniteit versus immuniteit door vaccins.
verder vertelt hij dat sommige studies met elkaar in tegenspraak zijn en dat er echt meer onderzoek moet komen.

Daarnaast waarschuwt hij dat gevaccineerden nog steeds besmet kunnen worden. Hoe langer geleden de vaccinatie heeft plaatsgevonden, hoe gemakkelijker je weer besmet kunt worden. Mensen die met Astra Zenica zijn gevaccinneerd zijn het meest makkelijk weer te besmetten, vrijwel net zo makkelijk als ongevaccineerden. Ouderen zijn het meest bevattelijk voor negatieve gevolgen van herinfectie. Hij vertelt dan met name ouderen dan eigenlijk ‘at risk’ zijn, doordat zij het meest kwetsbaar zijn en het eerst gevaccineerd.