Xi Jinping bij opening Davos Agenda 2022

17 januari 2022 0 Door Franka

Klaus Schwab, oprichter en voorzitter van het World Economic Forum introduceert de leider van de PRC (People’s Republic of China), Xi Jinping.

Het is een uitgebreid stuk om te vertalen. Hieronder is een deel weergegeven.

Motto van China voor Beijing 2022:

Samen naar een gedeelde toekomst

We zitten door de pandemie niet als landen ieder in aparte boten, maar moeten samen een groot schip sturen. Kleine boten zullen de storm niet kunnen trotseren, een groot schip kan dat wel. Elkaar tegenwerken of en schuldige aanwijzen, zal alleen maar onnodige vertraging opleveren.
Landen moeten een internationale samenwerking bekrachtigen. Internationale samenwerking voor onderzoek en ontwikkeling van medicijnen. Hij wil een wereldwijde gemeenschap opbouwen voor gezondheid voor iedereen. We moeten vaccins inzetten als een sterk wapen, zorgen dat vaccins snel gedistribueerd worden, en het gat van immunisatie dichten.

China is een land dat zijn beloften nakomt. Het land heeft al 2 miljard dosis vaccins geleverd aan 120 landen en internationale organisaties. China zal nog een miljard dosis leveren aan Afrikaanse landen, waaronder 600 miljoen dosis als donatie. En we doneren ook 150 miljoen dosis naar Aziatische landen.

Als tweede moeten we diverse risico’s oplossen en zorg dragen voor een sterk herstel van de wereldeconomie.

Motto: Laat ons onze handen ineenslaan voor een gedeelde toekomst.

Klaus Schwab eindigt met te zeggen dat we gehoord hebben dat we moeten streven naar een meer inclusieve, duurzamer wereldwijde economische ontwikkeling.