Het menselijke brein als slagveld

‘Het menselijke brein is en zal het slagveld zijn van de 21ste eeuw.’ Dit is de openingszin van dr. James Giordano in onderstaande lezing. We krijgen daar allemaal mee te maken, volgens hem.
Neuroscience bestaat sinds ongeveer 40 jaar.
Bij [21:10] gaat het over neuro-narratieven; het gebruik van beelden, ikonen, memes etc. om de gedachten en het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Bij [26:37] gaat het over meer invasieve technieken als brainimplantaten.
Daarna gaat Giordano in op ‘Dual Use’ projecten. Dit zijn projecten die niet alleen in het medische veld worden gebruikt, maar ook voor militaire toepassingen.

EU’s Human Brain Project

In onderstaande video wordt ook gesproken over het Human Branin Project van de EU; een grootschalig onderzoek dat tien jaar beslaat. Lees er meer over op deze pagina.
Er zijn ook diverse neurowetenschapers tegen zo’n omvangrijk project. Zie hier.

Charles Morgan over psycho neurobiologie en oorlog:

Bij [34:50] gaat het over de CRIPR-technologie, dezelfde techniek als die voor de mRNA-vaccins is gebruikt.

Bij 54:26] verteltMorgan dat DARPA goedkeuring heeft ontvangen om een test te doen met 500 breinimplantaten die dieper in de brein gaan. Vervolgens, vermoedt hij, zullen er trajecten komen, waarbij meerdere breinen aan elkaar gelijkt worden. Dit heet dan een bijenkorfbrein. Bij muizen hebben ze dit al kunnen toepassen, zodat meerdere muizen, gezamenlijk functioneren.