Canadese professor Byram Bridle ongerust; zijn de spike-eiwitten cytotoxisch?

3 juni 2021 1 Door Franka

28 mei 2021: De Canadese professor, Byram Bridle, van de ‘University of Guelph’ spreekt in een radioprogramma geëmotioneerd zijn zorgen uit. Deze professor is niet tegen vaccinatie in het algemeen, hij noemt zichzelf pro-vaccin.
Hij is bezorgd, in mijn woorden, over de volgende zaken:

  1. Er werd gedacht dat het spike-eiwit van het mRNAvaccin in de schouderspier zou blijven, maar het lijkt er nu op dat het door het lichaam circuleert en ook op andere plekken spike-eiwitten gaat produceren. Daar kan het voor bloedproppen zorgen en verklaart het de bijwerkingen van bloedproppen en bloedingen die worden gezien na vaccinatie.
  2. De problemen die gezien worden na vaccinatie als bijwerkingen, lijken in sommige gevallen heel erg op de problemen die Covid-19 kan veroorzaken.
  3. Het bovenstaande bracht wetenschappers tot het inzicht dat het spike-protein toxisch is en niet de gehele covid-cel. De productie van het spike-eiwit waartoe het mRNA-vaccin uitnodigt, zou de immuunrespons moeten opwekken. Het was niet de bedoeling dat het spike-eiwit zelf voor schade zorgen. Studies waar prof Bridle naar verwijst, lijken nu aanleiding te geven om te denken dat dit wel gebeurt.
  4. Prof. Bridle legt uit dat ze opeenhopingen van het spike-protein in circulatie in het bloed vinden. Dit gebeurt bij verschillende organen. Dr. Bridle spreekt zijn ongerustheid met name uit over opeenhopingen van het spikeprotein bij de eierstokken en vertelt dat dat de vraag oproept of het tot onvruchtbaarheid kan leiden.
  5. Het spike-protein zelf is toxisch en zorgt voor schade in het lichaam.
  6. Het kan ook de bloed-hersenbarière doorbreken en voor neurologische schade zorgen.
  7. Er zijn aanwijzingen dat het spike-protein in de moedermelk terecht komt.
  8. Hij waarschuwt voor bloeddonaties met bloed van gevaccineerden vanwege de mogelijke aanwezigheid van het toxische spike-protein in het bloed.
  9. Professor Bridle waarschuwt met name voor gebruik van dit donatiebloed voor mensen die geen risico hebben ernstig ziek te worden door Covid-19. Specifiek in dat verband noemt hij kinderen.

Naar mijn indruk stelt professor Bridle geen hele duidelijke claims, maar uit hij vooral zijn zorgen over bepaalde aanwijzingen die gevonden zijn naar aanleiding van waargenomen bijwerkingen van vaccins en metingen van concentraties van het spike-eiwit in het lichaam van menselijke proefpersonen.
Voor mij klinkt zijn bezorgdheid als een oproep om zorgvuldig te zijn en deze (eerste) aanwijzingen serieus te nemen. Professor Bridle benoemt de genoemde bevindingen als een potentieel risico voor de volksgezondheid en roept in mijn beleving op tot extra onderzoek. De tijd van het interview was te kort voor zijn verhaal. Mogelijk zou hij tot een pauze in het vacciantieprogramma willen oproepen, totdat er meer duidelijkheid is over het gedrag en de gevolgen van de productie van het spike-eiwit?

Het interview kunt u hier beluisteren of klik op de afbeelding hieronder.

Hieronder is het interview nog extra als audio toegevoegd, voor het geval de links niet (meer) werken.

Om erachter te komen of dit daadwerkelijk de professor aan de Universiteit is en of dit interview authentiek is, heb ik deze professor een email gestuurd.
Dit is wat hij zelf antwoordt:

Please accept my apologies if I cannot respond. 

My workload has become challenging to manage. I recently conducted a short interview on the radio. My answer to the question posed by the host was objective and founded on multiple reliable scientific sources. I was simply fulfilling my duty as an academic public servant to disseminate information when it is asked of me. Further, the host of the radio show was simply doing their job and a great one at that. Unfortunately, as a result of this media commitment I have found myself under vicious attacks by some. A libelous website has been developed using my domain name, a false Twitter account has been created, and a public smearing campaign has been initiated. I am even experiencing some harassment in my workplace. As such, I am unable to fulfill many of my regular duties. I am sorry but I simply cannot respond to most of the e-mails and phone calls I am receiving. Such are the times for some academic public servants

For those interested in the science underpinning my comments in the radio interview, please visit “www.canadiancovidcarealliance.org” for a copy of a short report that includes key references. A more comprehensive report is being written and will be made available at that site and to those who join the e-mailing list in the near future.

Motivatie interview:

Heeft professor dr. Bridle, die een goede reputatie heeft aan de Canadese Universiteit, zijn goede naam op het spel willen zetten met het verspreiden van ongefundeerde complottheoriën? Of sprak hij zijn zorg uit, omdat hij daartoe een urgentie voelde om schade aan de mensheid te voorkomen. In zijn automatische antwoord geeft hij aan dat hij slechts zijn plicht deed en een publieke rol vervulde door, als een academicus, informatie te verstrekken.

Interviews met Dr. Bridle:

Update 6 augustus 2021:

13 april 2021:

De website gemaakt onder Bridles naam:

In het automatische antwoord op mijn vraag of dit interview wel authentiek was antwoordde Prof. Bridle dat er een valse website onder zijn naam is aangemaakt: https://byrambridle.com/
Die website vindt u hieronder:

Wie heeft die website aangemaakt?

Wie de website heeft aangemaakt is niet bekend. Een naam of verantwoordelijke organisatie wordt niet genoemd. De auteur ondertekent met een copyrightteken onder de naam ‘A Concerned Scientist‘. Wie deze wetenschapper is, blijft in het midden.

Het is wel bekend dat deze domeinnaam ná het interview met Professor Bridle is aangevraagd. Het interview was op 28 mei 2021, de domeinnaam is óók aangevraagd op 28 mei 2021. Voorgaande betekent niet dat de website ook direct dezelfde dag online was.