Global Vaccination Summit in Brussel, sept 2019

15 september 2021 0 Door Franka

10 stappen naar vaccinatie voor iedereen:

In september 2019 kwam de Europese Unie samen om de wereldwijde vaccinatiestragtegie te bespreken.
Een link naar de website van de EU over deze bijeenkomst, vindt u hier:
https://ec.europa.eu/health/vaccination/ev_20190912_nl

Even kort samengevat:

  1. Wereldwijd politiek leiderschap aan en commiteer aan vaccinatie, naast doeltreffende samenwerking en partnerschappen op nationaal en internationaal, regionaal en lokaal niveau met gezondheidsinstanties, gezondheidswerkers, het maatschappelijk middenveld, gemeenschappen, wetenschappers en industrie om iedereen te beschermen via een aanhoudend hoge vaccinatiegraad.
  2. Zorg ervoor dat alle landen vaccinatiestrategieën geïmplementeerd zijn, versterk de financiële duurzaamheid , in lijn met het streven naar een Universele gezondheidszorg, waarbij niemand aan zijn lot wordt overgelaten.
  3. Bouw sterke surveilancesystemen om, voor ziekten die met vaccin te bestrijden zijn, speciaal voor de ziektes waarvoor men tot doel heeft gesteld deze wereldwijd uit te roeien.
  4. Tackel de onderliggende oorzaken van terughoudendheid voor vaccinatie, zorg dat het vertrouwen in vaccinatie toeneemt, ontwikkel en implementeer empirisch onderbouwde interventies.
  5. Inzet van digitale technologieën om uitvoering en implementatie van vaccinatiecampagnes beter te monitoren.
  6. Voortduren onderzoek om permanent gegevens te verzamelen, om de effectiviteit en veiligheid van vaccinaties en vaccinatieprogramma’s te kunnen onderbouwen.
  7. Investeer, financieel en door onderzoek, ontwikkeling en innovatie van vaccins en methodes voor toediening van vaccins.
  8. Verklein de kans op tekorten in vaccins door het verbeteren en monitoren van beschikbaarheid, , aankoop, voorraadbeheer en distributie door samenwerking met producenten en andere partijen in de distributieketen door zo goed mogelijk gebruik te maken van de bestaande productiecapaciteit of door deze te verbeteren.
  9. Ondersteun gezondheidsprofessionals op alle niveaus, als ook de media en voorzie het publiek op die manier van effectieve, transparante en objectieve informatie en bevecht de valse en misleidende informatie, onder andere door samen te werken met social mediaplatforms en digitale techbedrijven.
  10. Breng vaccinatieprogramma’s in lijn met de wereldwijde gezondheids- en ontwikkelplannen, middels een hernieuwde Immunisatie Agenda 2030.

De PDF van bovenstaande foto, kunt u hier downloaden: