Artsen beschermen jongeren met eerlijke informatie

25 augustus 2021 0 Door Franka

Nu de scholen weer beginnen, is er een enorme druk op jongeren om zich te laten vaccineren. Jongeren die zich niet willen laten vaccineren, zouden, volgens Hugo de Jonge twee keer per week een test moeten doen. Hoe eerlijk is de informatie die jongeren van de overheid krijgen? Is de informatie wel objectief?

Artsen Covid Collectief

Het artsen Covind Coleectief is ontstaan tijdens de pandemie. Het collectief bestaat uit een grote groep huisartsen, medisch specialisten en zorgmedewerkers die zich inzetten van eerlijke informatie.
Eén van de aangesloten huisartsen vertelde mij dat het al bijzonder vreemd is dat de Covidtest zo diep in de neus moet worden afgenomen. Dat is zeer ongewoon en hebben artsen nog nooit (!) bij een onderzoek hoeven doen. Het is gevaarlijk en onnodig.

Heeft het testen zin?

Dit filmpje van het Artsen Covid Collectief geeft uitleg hoe het zit met de virusdeeltjes die gevonden worden.

Marjon Koopmans van het OMT over de PCR-test

In de video hieronder kun je horen dat de informatie uit het filmpje van het Artsen Covid Collectief ook bekend is bij het OMT. Marjon Koopmans is virologe en zit in het OMT. Zij adviseert dus mede het kabinet over de te nemen maatregelen.
Marjon Koopmans vertelt hier ook dat de PCR-test niet kan aantonen of iemand besmettelijk is.

Rutte over het testen als je geen klachten hebt:

Weet je nog wat Rutte zei, tegen de journalist, toen deze hem vroeg of hij zelf al eens was getest? Luister hier:

Artsen over het vaccineren van jongeren

Hieronder legt het Artsen Covid Collectief dat het vaccin nog niet eerder op jongeren is getest. Het is niet bekend wat de effecten zijn. Niet direct en niet op lange termijn. Gok niet met je gezondheid. De kans dat jongeren ernstig ziek worden van het virus is heel klein.


#Ik kan gewoon naar school

Er is een stichting die opkomt voor de belangen van kinderen.
Ikwilgewoonnaarschool.nl
Ikkangewoonnaarschool.nl
Zij hebben heel veel informatie over deze thema’s. Jongeren kunnen zich inlezen, zodat zij sterk staan bij vragen, gesprekken en discussies.