George Carlin- Wat ze niet willen dat je weet

1 januari 2022 0 Door Franka

Een inmiddels legendarische speech van George Carlin.

George Carlin was een Amerikaanse stand-upcomedian. Hij overleed in 2008. hij probeerde mensen te waarschuwen voor de macht die wordt uitgeoefend.

Wie zijn de eigenaars van dit land?

Wees blij met wat je hebt. Omdat de eigenaren van dit land dat niet willen. Ik heb het nu over echte eigenaars. De echte eigenaars. De grote rijke zakelijke belangen, die dingen controleren en alle belangrijke beslissingen nemen. Vergeet de politici. Politici worden daar geplaatst om je het idee te geven dat je keuzevrijheid hebt. Die heb je niet! Je hebt geen keuze. Je hebt eigenaars. Ze bezitten jou! Ze bezitten alles!

Ze bezitten alle belangrijke grond. Ze bezitten en besturen de bedrijven. Al lang geleden kochten en betaalden ze de senaat, de 2e kamer, provinciebesturen, gemeenteraden. Ze hebben de rechters in hun achterzak en ze bezitten alle grote mediabedrijven zodat ze bijna alle nieuws en informatie bepalen die je te horen krijgt. Ze hebben je bij je ballen! Ze geven elk jaar miljarden dollars uit. Lobbyen om te krijgen wat ze willen. Nou, we weten wat ze willen! Ze willen meer voor zichzelf en minder voor de rest.

Wat willen de machthebbers niet?

Maar ik zal je vertellen wat ze niet willen. Ze willen geen bevolking van burgers die kritisch kunnen nadenken. Ze willen geen goed geïnformeerde, goed opgeleide mensen die kritisch kunnen denken. Daar zijn ze niet in geïnteresseerd, dat helpt hen niet. Dat is tegen hun belangen! Weet je wat ze willen? Ze willen gehoorzame arbeiders! Gehoorzame arbeiders! Mensen die net slim genoeg zijn om de machines te bedienen en de administratie te doen. En die net dom genoeg zijn om passief al deze steeds slechtere banen te accepteren, met het lagere salaris, de langere uren, de afnemende arbeidsvoorwaarden, onbetaalde overuren en een voortdurend krimpend pensioen dat verdwenen is als je het nodig hebt.

Ze willen steeds meer:

En nu willen ze ook je sociale verzekeringsgeld. Ze willen je f*cking pensioengeld. Ze willen het terug! Zodat ze het kunnen geven aan hun criminele vrienden op Wall Street. En weet je? Ze het zullen krijgen. Ze pakken alles van je af, vroeger of later! Omdat ze deze f*cking plek bezitten! Het is een grote club … en jij zit er niet in! Jij en ik zitten niet in de grote club!

Trouwens, het is dezelfde grote club die de hele dag probeerde in je hoofd te stompen wat je moet geloven. De hele dag stompen ze hun media in je hoofd. Zeggen ze je wat je moet geloven, wat je moet denken en wat je moet kopen. De roulettetafel staat scheef, mensen. Het spel is doorgestoken kaart. Niemand lijkt het op te merken. Niemand lijkt er iets om te geven. Goede, eerlijke, hardwerkende mensen blijven deze rijke c*cksuckers kiezen die geen f*ck om ze geven. Het wordt de Amerikaanse droom genoemd, omdat je moet slapen om het te geloven.

Evolutie van het menselijk ras:

Mensen zijn niets meer dan gewone boswezens, Wilden… Niet anders dan het Cro Magnon volk, dat 25.000jr terug in het Paleolithicum bos leefde en schraapsels van rotte boomstammen aten. Geen verschil met ons. Ons DNA is in 100.000 jr niet wezenlijk veranderd. We handelen nog steeds vanuit ons lagere brein. Het reptielenbrein. Vechten of vluchten. Doden of gedood worden. Nou, we willen graag denken dat we geëvolueerd en vergevorderd zijn omdat we een computer kunnen bouwen, een vliegtuig kunnen besturen, onder water kunnen reizen. We kunnen een sonnet schrijven, een schilderij schilderen, een opera componeren. Maar weet je eigenlijk… We zijn amper uit de jungle op deze planeet. Amper uit de f*cking jungle! We zijn gewoon semi-geciviliseerde beesten, met honkbalpetten en automatische wapens. Het lijkt mij gewoon…. het lijkt mij… dat alleen een bevolking met een zeer laag IQ dit prachtige continent had kunnen innemen.

Het Amerikaanse continent:

Dit prachtige Amerikaanse landschap dat we hebben geërfd… Nou eigenlijk, dat we gestolen hebben van de Mexicanen en de Indianen. Maar hey, het was aardig toen we het stalen. Alleen een natie van ongeïnformeerde halve zolen kon deze prachtige plek veroveren en veranderen in wat het vandaag is… Een winkelcentrum. Km na km, winkelcentrum na winkelcentrum. Veel, veel winkelcentra, grote winkelcentra en mini-winkelcentra. Ze plaatsen de mini-winkelcentra tussen de grote winkelcentra. En tussen de mini-winkelcentra zetten ze de mini-markten. En tussen de mini-markten, heb je de parkeerplaatsen, benzinestations, garagebedrijven, wasserijen, goedkope motels, fastfoodketens, stripclubs en vieze boekwinkels.

Het mooie Amerika. Eén grote transcontinentale commerciële beerput. En hoe voelen de mensen zich over dit alles? Wat vinden de mensen van een leven in een winkelcentrum van de ene naar de andere kust? Nou, ze denken dat het gewoon f*cking geweldig is. Ze denken dat het zo cool als maar zijn kan is, omdat Amerikanen dol zijn op het winkelcentrum. Ze houden van het winkelcentrum. Dat is waar ze tegelijkertijd hun twee meest prominente verslavingen kunnen bevredigen: winkelen en eten. We moeten de meest interessante wezens op de planeet zijn. En dan vragen we ons af waarom een UFO niet gewoon wil landen om ‘hallo’ te zeggen.