Biden als wereldleider?

Presidentieel debat tussen trump en Biden:

Het eerste presidentiële debat had ik gemist, maar voor het tweededebat zat ik klaar. Ik was heel benieuwd naar wat deze twee eventuele presidenten te bieden hadden. En wat ik zag verontruste me; ik zag een presidentskandidaat die afwezig was, niet uit zijn woorden kon komen en vreemde dingen zei. Ik heb het over Biden. Ik zag een oude, onzekere, zelfs angstige man, die mij in het beginstadium van dementie toescheen. ‘Ach, wat doen ze deze man aan?’, dacht ik. Ik vond het echt zielig. Moet deze man zich staande zien te houden op het wereldtoneel?

Aandachtspunten:

Circa rond de 50e minuut gaat het over de corrupte handelsbetrekkingen van Joe Bidens zoon Hunter. Trump probeert hem een antwoord te ontlokken.
Meer over de handelsbetrekkingen zijn te lezen op de pagina ‘China en de Biden family’

Bij:
1:31:45 haalt president Trump Abraham Lincoln aan
1:38:28 zegt Joe Biden: ‘Abraham Lincoln here is one of the most racists presidents we had in modern history’.
1:39:05 vraagt Trump waarom Biden refereerde aan Abraham Lincoln.
En Biden antwoordt dat Trump had gezegd dat hij Abraham Lincoln was.
Voor mij was dat deel van het debat waarop ik me realiseerde dat Joe Biden ongeschikt zal zijn als president, want incompetent.
1:42:43 Biden kijkt op zijn horloge, nadat de host zegt dat ze door moeten, gezien de tijd. Dat geldt als een zeer ongepast handelen.
Daarna komt nog de klimaatverandering aan de orde.

‘Can I change my vote?’

Na dit Presidental Debate was de Google zoekterm ‘Can I change my vote?’ trending op Google. Volgens Google was dit ook al stijgende voorafgaand aan het debat. Bedenk dan dat ook de vragen over Hunter Bidens laptop in de openbaarheid waren gekomen.

Waarom zouden mensen hun stem willen veranderen? Dit jaar was het mogelijk om al vroeg per post te stemmen. Dat is ook wat veel, met name, democraten gedaan.

Tijdens het debat kwam aan de orde dat Biden ‘fracking’ wil afschaffen. Dit heeft met het klimaatakkoord van Parijs te maken. Trump legt uit waarom hij eruit is gestapt. Hij wilde namelijk niet alle bedrijven op het spel zetten.
In dit debat zegt Biden dat hij niet tegen fracking is. Later laat Trump op één van zijn rally’s zien dat Biden dat toch is gezegd. Biden legt uit dat de olie industrie zeer vervuilend is. Hij vertelt dat olie in de lucht komt en illustreert dit met een herinnering uit zijn jeugd.
Beide standpunten zijn interessant.

Compilatie van Joe Bidens verwarde momenten:

Hieronder is een bijna twintig minuten durende compilatie met daarin de meeste versprekingen en vergissingen en soms zelfs onnozele opmerkingen. Het filmpje is hier en daar over de top door de geluidseffecten. Het spijt me dat het daardoor niet zo respectvol is. Het is niet mijn bedoeling Joe Biden belachelijk te maken. Het is mijn doel om onder de aandacht te brengen dat de eventueel toekomstige president niet (meer) in staat is om goede gesprekken te voeren. Hoe is deze man in interactie met wereldleiders? Hoe gaat hij voor de belangen van zijn land opkomen, als hij in interviews al afhaakt?
Dit zijn fragmenten die in tv-interviews zijn uitgezonden en die het hele land heeft gezien. Waarom worden hier zo weinig vragen over gesteld? Hoe komt het dat de geestelijke gesteldheid van de toekomstige president geen issue is?
Mij lijkt het onverantwoord om deze man de verantwoordelijkheid over een groot land te geven.
In de laatste paar minuten van de compilatie hieronder komen een paar mensen aan het woord die hun zorgen uitspreken over de geestelijke gesteldheid van Joe Biden. Ook worden twijfels over zijn achterban, die hem blijven steunen in deze conditie, genoemd.

En de belangrijkste vraag; was Joe Biden van alle 330 miljoen mensen in de Verenigde Staten, werkelijk de beste kandidaat die de Democraten konden vinden?
Dat denk ik niet. Tulsi Gabbard heeft zich kandidaat gesteld. Daarover binnenkort meer op een andere pagina.