China, CCP en UN

China en het Westen; wat is er aan de hand?
Het democratische Westen heeft voordeel gezien in het aangaan van handelsrealties met China. China heeft goedkope mankracht en kan daardoor goedkoper producten leveren. Aanvankelijk heeft China beloftes gedaan waar het gaat om het eerbiedigen van mensenrechten en het respecteren vanhandelsrelaties.
Intussen is voor veel landen duidelijk dat China afspraken schendt, mensenrechten schendt en zich in organisaties van Verenigde Naties heeft geïnfiltreerd.
Hieronder zet ik een en ander op een rij. Waarom doe ik dat? Ik hoor en lees hier veel te weinig over in de gewone media en het lijkt mij zeer (!) belangrijk dat we van de strategieën van China op de hoogte zijn. Dit in de hoop dat ‘we’ nog bij kunnen sturen.

China in Focus van NTD news: https://www.youtube.com/watch?v=ltBZoN6pnUY

China en de Schulden Valstrik:

Wat in veel documentaires over China terugkomt is de werkwijze waarbij China geld leent aan andere landen. Dit doen zij in Afrika, maar ook aan Europese landen, als Servië. China ‘helpt’ die landen en leent het geld. Vervolgens kunnen landen dat niet of niet volgens de voorwaarden terugbetalen. Vervolgens wordt China eigenaar van een stuk land, een spoorrails of een haven. Zo vergroot China haar terrein en invloed.