Zijn er bij werkingen gemeld na Corona vaccinatie?

14 januari 2021 0 Door Franka

17 januari 2021:
Vandaag op de NOS-site: Heroverweging van vaccinatie voor meest kwetsbare ouderen na overlijden van 29 kwetsbare ouderen in Noorwegen na het krijgen van de eerste prik van het Pfizer/BioNTech vaccin.

14 januari 2021:
Zojuist hoor ik op de radio dat in Nederland circa 100 bijwerkingen zijn gemeld. Hiervan gaat het meeste hevige hoofdpijn en vermoeidheid. Dat zijn de reacties die men kan verwachten bij een vaccin. Bijwerkingen die redelijk algemeen kunnen voorkomen.
Op de website van de NOS worden daarnaast huiduitslag en zwelling rond de ogen gemeld. Ook zijn er twee gevallen bekend van ernstige allergische reacties.
Zie voor het artikel op de NOS-website hier.

Ernstige bijwerkingen:

Een allergische reactie kan een anafylactische shock veroorzaken. Dat is de reden dat mensen na een vaccinatie nog een kwartier onder medische toezicht blijven.
Een andere ernstige bijwerking wordt beschreven onder deze link, van een vrouw uit de VS. Haar lichaam schudt en trilt de gehele dag. Dit is ontstaan een paar dagen nadat zij het Moderna vaccin heeft ontvangen. De video is in twee delen. Zij vertelt dat ze positief probeert te blijven en veel mensen lief reageren op haar Facebookpost. Zij schrijft echter ook dat zij veel gemene reacties ontvangt.
Het ziet eruit als spasmen, waarbij de spieren ongecontroleerd samentrekken.
https://twitter.com/PoempieIoempie/status/1349461142524059651

Bijsluiters vaccins:

Wilt u de bijsluiter lezen? Deze kunt u hieronder downloaden.
Deze bijsluiters komen van de website van het RIVM.
U kunt ze ook daar dowloaden.

Bron: www.RIVM.nl

Downloadversie:

Bron: www.RIVM.nl