Truckers Freedom Convoy in Canada

In Canada zijn de restricties zover opgelopen dat mensen in opstand komen. De truckers hebben besloten om vanaf de westkust naar de hoofdstad in het oosten te rijden. Ze noemen het het Freedom Convoy.
De toon die Trudeau aanslaat is in woordgebruik zeer agressief en het zet mensen op tegen ongevaccineerden. Canadezen vinden het genoeg! Ze willen hun vrijheid terug! Geen vaccinatieplicht, geen lock-downs meer, geen mondkapjes.

Videocompilatie van het Convoy:

Kijk hieronder een complitie van diverse video’s die op Twitter rondgaan. Het spijt me dat de bronnen niet vermeld zijn, maar ik ga ervan uit dat de makers het alleen maar prima vinden als de beelden worden gedeeld.

De foto’s uit de beelden, vind je onder de video ook.

Van west naar oost:

De truckers rijden vanaf Vancouver naar Ottawa, de hoofdstad en plaats waar het parlement zetelt. Het convoy is 40 mijl lang, wat bijna overeenkomst met 80 kilometer. Waar de voorste de ene staat uitrijdt, rijdt de staart van het convoy dezelfde staat pas in. Er doen naar schatting 50.000 trucks mee.

Reactie van de regering gewenst

De truckers blijven in Ottawa, totdat ze antwoord hebben van de regering. Ze willen de wegen rondom Ottawa blokkeren.

Trudeau in quarantaine:

Intussen tweette Trudeau dat hij in aanraking is geweest met iemand die besmet was met COVID-19. Hij is, volgens de aldaar geldende regels, uit voorzorg vijf dagen in quarantaine.

Verslaglegging ter plaatse door CTV-news.

Dit mediaplatform klinkt neutraal. Veel andere mediakanalen maken er, net als Trudeau, een extremistische en racistisch verhaal van.

Op de hoogte blijven van deze actie? Kijk hieronder bij Convoy Radio: