China en Australië in november 2021; hoe zijn de verhoudingen? Deel I

27 november 2021 0 Door Franka

Huiver en gehoorzaam, is de titel van deze documentaire:

Luister naar deze nieuwe documentaires over China en hoe de CCP de druk op Australië opvoert.
China heeft heel veel geld geïnvesteerd in Australische regeringspartijen. China heeft teveel macht gekregen in politiek van Australië. Er is dus sprake van een buitenlandse macht, die veel onwenselijke invloed heeft in Australië.

Deze documentaire gaat ook in op de Chinese technologie in de communicatienetwerken. Denk met name aan 5G van Huawei. Huawei is ook de technologie die in Nederland in het 5G netwerk wordt gebruikt. Volgens Rutte zit het niet in de kern van het netwerk. Het Verenigd Koninkrijk heeft Huawei geweerd uit het nationale communicatienetwerk.

Coronapandemie:

De Coronapandemie brak uit en Australië wilde transparantie over het ontstaan van het virus. Ook wilde Australië duidelijkheid over de wijze waarop China met de uitbraak was omgegaan. En wat zij gedaan hebben om te voorkomen dat het virus zich zou verspreiden. China was daar helemaal niet van gediend.
Vervolgens ontstond en een handelsoorlog. China stopte de import van Australische wijn, terwijl zij de grootste afnamers zijn voor decenia. Alle handel in wijn is stilgelegd. En dat is niet alles, heel veel andere handel is gestopt. Als gerst en katoen. Australië had zich heel afhankelijk gemaakt van China. En dat geeft China een enorme macht. De export van Australië naar China is naar 3 % van wat het was.

Verdeel en Heers:

China tracht het land te verdelen. Toch probeer Australië te verhoudingen te herstellen.
Gelukkig zijn er wel nieuwe afzetgebieden gevonden; het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en een klein deel gaat naar Rusland.

Historie:

Vanaf ongeveer de 36e minuut gaat het over de geschiedenis van de Chinese Dynastie.
Lange tijd heeft het westen misbruik gemaakt van China. ‘Onze natie zal nooit meer vernederd worden’, zei Mao Zedong.
Onder het bewind van de CCP zijn honderden miljoenen mensen uit de armoede gehaald.

Xi jinping:

President Xi Jinping streeft niet alleen absolute macht na binnen het land, maar ook daarbuiten. Er zijn veel CCP-leden ook woonachtig buiten China. In de landen waar zij woonachtig zijn, streven zij controle na van Chinezen die buiten China wonen. Zo gebeurt het regelmatig dat studenten, die in het buitenland studeren tot het besef komen hoe repressief het Chinese beleid is. Soms spreken zij zich uit en trachten zij hun achtergebleven familie tot het besef te brengen hoe de CCP de bevolking in zijn macht heeft.


Ik zal dit op een later moment uitwerken.