Hoogleraar VUmc spreekt zich uit tegen Coronapas

10 november 2021 0 Door Franka

Connie Jimenez is een Nederlandse arts en professor biomedische wetenschap bij het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit (VUmc)in Amsterdam. Ze heeft haar eigen labaratorium opgericht: Oncoproteomics, waar ze onderzoek doen naar kanker.
Biografie: Dr. Connie Jimenez is opgeleid als moleculair (neuro)bioloog, gepromoveerd in 1997 en na een carrière in de neurowetenschappen sinds 2006 actief in het kankeronderzoek. Eind 2016 is ze hoogleraar geworden bij de afdeling Medische Oncologie van het VUmc, leerstoel Translationele OncoProteomics. Met massaspectrometrie brengen ze eiwitprofielen in een range aan biologische materialen in kaart (proteomics). Ze analyseren oa tumorweefsel, blaasjes in de urine, ontlasting, bloedplaatjes en preklinische modellen ten einde meer complete inzichten in tumorbiologie te krijgen en daarmee verbeterde diagnostiek en geindividualiseerde behandeling van kanker te ontwikkelen. (Biografie op: https://www.foodlog.nl/profiel/20171/)

Twitter-account van Dr. Connie Jimenez:

Klik op onderstaand afbeelding om bij het Twitteraccount van Dr. Connie Jimenez te komen.

Bijdrage aan Vrouwen voor Vrijheid:

Beluister hieronder de volledige toespraak en bemoediging van prof. dr. Connie Jimenez tijdens de manifestatie van Vrouwen voor Vrijheid in Rotterdam op 30 oktober 2021.