Tweede Kamervragen na ontslag Mona Keijzer

28 september 2021 0 Door Franka

In haar open brief schrijft Mona Keijzer dat ze onder andere niet achter het 2G-beleid kan staan. Wat houdt dat in?
2G is de voorwaarde dat men met een negatief testbewijs geen QR-code meer ontvangt. Dat betekent dat alleen gevaccineerden een QR-code kunnen krijgen, evenals mensen met een herstelbewijs. Dit herstelbewijs is dan slechts twee maanden geldig. Pepijn van Houwelingen wil weten of Rutte deze plannen voor een eventuele toekomstige 2G-beleid kan ontkrachten. Rutte sluit dit echter niet uit.

In de tweede video wil Geert Wilders weten of Mona Keijzer in haar interview onwaarheden heeft verteld.
Dat heeft ze niet, volgens Rutte.
Omtzigt wil weten hoe het kan dat Rutte de regels van de ministerraad ten aanzien van ontslag van leden van het kabinet heeft omzeild.

De vraag die we in ons achterhoofd dienen te houden, is of Rutte van plan is iedereen binnen het kabinet, die het oneens is met het Coronabeleid, te ontslaan?
Dat zou betekenen dat een demissionair minister (van een kabinet dat al drie keer demissionair is) ieder lid van het kabinet kan vervangen, dat niet achter zijn plannen staat. Deze persoon kan dan vervangen worden door een lid dat wél bereid is het kabinet aan een meerderheid aan stemmen te helpen. Op die manier komen we wel heel dichtbij een dictatuur.

Ben ik de enige die me zorgen maakt?