Hebben zich andere groeperingen gemengd tussen de Trumpsupporters op 6 januari?

13 januari 2021 0 Door Franka

Update 16 januari 2021:

Hieronder een interview met Masako Ganaha. Zij is onafhankelijke onafhankelijke journalist. Ganaha heeft verschillende video’s, die gemaakt zijn tijdens de inbraak in het Capitool, bekeken en geanalyseerd. Doordat de video’s vanuit verschillende hoeken is genomen, kon zij observaties met elkaar in verband brengen. Zij legt hieronder uit hoe zij tot de conclusie komt dat de inbraak een vantevoren opgezet plan in geweest. Zij sluit uit dat degenen die het (eerste) geweld pleegden Trumpsupporters waren. Volgens haar observaties is er doelbewust paniek gezaaid.

Hieronder vertelt een man die zich, vanuit de politie mengt met de demonstranten om de boel in de gaten te houden. We hebben dit in Nederland ook gezien. Deze mensen worden wel ‘Romeo’s’ genoemd. Hij vertelt over de technieken die gebruikt worden bij demonstranten, maar vooral ook bij de echte onruststokers. Een interview van Joshua Philipp van Crossroads van NTD met Michael Yon, oorlogscorrespondent.
Michael Yon, gespecialiseerd in verslaglegging van oorlog legt aan het eind van dit interview uit dat er een burgeroorlog wordt uitgespeeld in de VS.

In dit ruim 50 minuten durende nieuwsuitzending van NDT worden meerdere onderwerpen behandeld. De Thumbnail gaat niet over wat ik hier wil laten zien. Kijk vanaf het begin. Daar zijn beelden van de inneming van het Capitool.

In Nederland zien we steeds dezelfde beelden van de bestorming van het Capitool op woensdag 6 januari 2021. Iedere keer wordt getoond hoe mannen ramen in het gebouw kapotslaan.
Er zijn videobeelden van de bestorming van het Capitool waarbij de mensen die de ramen breken tegen worden gehouden door Trumpsupporters. Er wordt geroepen dat zij dit niet moeten doen. Ook de kreet ‘Antifa’ wordt geroepen. Videobeelden lijken te tonen hoe anderen deze inbrekers naar beneden trekken en proberen tegen te houden.
Ook lijkt het op onderstaande video zichtbaar hoe politie de hekken opent om de supporters binnen te laten.
Verder ontving Mo Brooks, lid van het congres, informatie over de groep Antifa die wilden infiltreren in de groep trumpsupporters.

Dat roept de vraag op of zich ander groeperingen hebben gemengd tussen de groep Trumpsupporters. Of er groeperingen zijn geweest die Trump doelbewust in een kwaad daglicht hebben willen stellen.

Hieronder een aflevering van NTD newsmedia die de beelden laat zien.
Vanaf 21:35
Daarvoor, bij 18:57, vertelt ooggetuige en cameraman van NTD dat hij verbaasd was dat politie het gebied ging schoonvegen, maar dit niet aankondigde. Hierdoor wisten mensen niet dat het gebeurde. Er was weinig ruimte voor mensen om zich terug te trekken, volgens deze man.

Hoe komt het dat deze beelden niet getoond worden in Nederland?
Wat mij verontrust is dat er een eenzijdig beeld wordt geschetst. Hierdoor wordt het onmogelijk een andere gezichtspunt te zien en objectief een mening te kunnen vormen.

NB: Franka de Ridder is niet voor of tegen Trump, voor of tegen Democraten. Franka is wel voor eerlijke informatie. De informatie hierboven ontbreekt en zou onze standpunten kunnen nuanceren en doen heroverwegen.

Toegevoegde video januari 2022

Hieronder een video van later datum. Deze kwam ik tegen op 25 januari 2022. Deze persoon heeft de beelden van de schietpartij in het gebouw van verschillende kante geanalyseerd. Uiteraard kunnen hier geen sluitende conclusies aan ontleend worden, maar is interessant om te bekijken voor een completer plaatje.